• Ihon jäädytyshoito (16 Kt) 
 • Katsausartikkeli (1 Mt) 
 • Tarvikekuvasto
 • Kryoprobet
 • Pakkausteksti
 • Yhdistelmäadapteri
 • Hinnasto ja tilaukset
 • Tarjoukset 

 • Kryohoito - aloitussivu
  Etusivu

  Pdf-tiedoston lukemiseen ja tulostamiseen tarvitset ilmaisen Adobe Reader-
  ohjelman    


   

  MIKKELIN KRYOPROBIEN PAKKAUSTEKSTI
  päivitetty 15.1.2010

  Mikkelin nestetyppijäädytys-probet ovat 1.5-4 mm koossa lääketieteellistä kierrätysmateriaalia (käytöstä poistettuja injektio- ja punktioneuloja, troakaareja, shaverin putkia ym.), 5-8 mm läpimittaisten ulkokuori on ruostumatonta terästä, joka syntyy elintarvikkeiden tuotantokoneita valmistavan yrityksen prosessin sivutuotteena. Vain suljettujen probien päätylevyn messinki ja juotoksissa käytetty elintarvikehopea ovat ensi kierrollaan.

  Kaikki Mikkelistä toimitettavat probet ovat LUER-lock-kantaisia, siis esim Brymill tai Cryo Pro–laitteet tarvitsevat LUER-adapterin. Hyvin pienikaliiberiset sprayt (neulat) päästävät typpihöyryn läpi aina kakistellen. Back-vented adapterilla suihku tasaantuu ja voimistuu. Nestetyppihöyryn parantunut virtaus on huomioitava, jos mittaa jäädytystään kellosta (mitä en yleensäkään suosittele, koska ajanmittausmetodi on altis virhelähteille).

  Olemme kehittäneet yhdysrakenteisen adapteri-
  version, jolloin samassa adapterissa on sekä LUER-lock liitin että säädettävä back-vented mekanismi.
  . Adapterin säätöruuvin pidikekaaren ankkurointi on uudistettu. Adapterin tyvipäädyssä näkyy pieni reikä. Siellä on SW 0.9 kuusiokoloruuvi (avattavissa 0.9 mm kuusiokoloavaimella), joka varmistaa säätöruuvin varmistuskaaren asennon.

  Probet ovat päällystämättömiä ja kestävät autoklaavin. Kaikki ihokontaktiin tulevat probet suositellaan steriloitavaksi aina käytön jälkeen.

  Käytännön seikkana kannattaa huomioida, että emme käytä nestetyppihöyryn purkuaukossa mitään putkijatkeita tai letkuja tms. Aukko tulee suunnata pois potilaasta (silmästä tms), koska aina ja kaikkien nestetyppilaitteiden purkuaukosta tulee pieniä nestetyppipisaroita. Niiden satunnainen roiske vapaalle iholle ei ole haitallista (pistelee kyllä). Myös suljetuilla probeilla kannattaa käyttää intermittoivaa hoitotekniikkaa, jolloin roiskeetkin vähenevät. Toistaiseksi mikään tekninen ratkaisu ei ole estänyt nestetypen pääsyä pisaroina proben läpi.

  Proben pinta saattaa näyttää kostuvan voimakkaassa jatkuvassa jäädytyksessä. Probe ei vuoda, vaan ilmiö johtuu sen ulkopinnan(kin) lämpötilan laskusta alle typen kiehumispisteen ( -196 oC) (johtuu paineenlaskusta proben sisällä, kun typen paine laskee venttiilin jälkeen) – jolloin vapaan huoneilman typpi tiivistyy proben ulkopinnalle. Tätä on syytä varoa silmäluomen jäädytyksissä, koska silmään tipahtava typpipisara ärsyttää konjunktivaa tai corneaa. Jos kyseistä tiivistymistä tapahtuu, typpivirtaus probessa on tarpeettomankin voimakas. Ensisijaisesti kannattaa käyttää tuolloin intermittoivaa ja kevyttä venttiilisormitekniikkaa. Nykyaikaisten kryolaitteiden venttiili on progressiivinen. Tämän voi oppia vain harjoittelemalla.

  Kosteassa ihossa ja limakalvossa probe tarttuu jäädytettäessä tiukasti kohteeseen kiinni, jos sen vie kontaktiin lämpimänä. Pientä lesiota hoidettaessa, kun on asetettava probe tarkkaan paikalleen, tämä (lämmin probe) on paras tekniikka. Pidä kuitenkin huoli, että potilas pysyy paikallaan, kunnes probe sulaa irti. Voit myös jäädyttäessä nostaa ihoa tapahtuneen jäätymisfiksaation avulla, jolloin alla olevat kudosrakenteet ovat turvassa (silmä, hermot, luu ym). Jos päästät nestetypen virtaamaan jo ennen proben vientiä ihokontaktiin, voit usein välttää kiinnitarttumisen. Kuitenkin proben on osuttava tällöin oikeaan kohtaan ensi kontaktista - syntyvä jäätynyt kuoppa estää sivuliikuttelun ennen kohteen sulamista uudelleen.

  Käytä kontaktiprobea fiksoimistekniikalla (lämpimänä aloitus) vain makaavalle (paikallaan pysyvälle) potilaalle ja tarvittaessa (vanhukset) siten, että avustaja tukee potilasta (päätä, jossa hoitokohteet yleisimmin ovat).

  Suljettu spray (confined spray) on erittäin tehokas jäädyttäjä. Varo sen syvyysvaikutusta: lateral spread voi näyttää liian pientä syvyysjäätymisen mittaa. Hyödyksi ominaisuutta voi käyttää esim syylissä, jolloin tarpeeton sivusuuntainen leviäminen voidaan välttää. Tällä probetyypillä lateral spread-mitta ei sovi tarkasti syvyysvaikutuksen arviointiin. Varo myös rikkoutuneen ihon pinnan jäädytyksessä tätä hoitomallia: läheltä typen voimakas suihkutus (esim. shave-biopsian jälkeen) rikkinäiseen ihoon voi johtaa typpi-emfyseemaan ja tuoda infektioriskin mukanaan.

  Probeilla on 2 vuoden takuu: jos juotokset aukeavat normaalikäytössä, annamme meille lähetetyn viallisen tilalle uuden vastaavan. Takuu ei koske proben vääntymistä mekaanisen väkivallan vuoksi eikä proben mahdollista tukkeutumista. Välinehuoltoprosessit voivat murjoa ohuita kappaleita
  (1.5-3 mm probet). Niiden käsittelyrutiinit kannattaa tarkistaa talokohtaisesti. Nestetyppisäiliöihin (varastosäiliö/dewar) kertyy jostain syystä sakkaa. Jos sakka pääsee etenkin pieniin probeihin, se voi tukkia ne käyttökelvottomiksi. Tukkeutuneen proben voi yrittää avata paineilmalla. Myymme myös mielellämme tilalle uuden.

  Probetuotannon asiantuntemuksen takaavat kryometodiin ja probetekniikan periaatteisiin paneutunut ihotautilääkäri Raimo Suhonen ja metallityöstön hienotekniikkaan perehtynyt hammaslääkäri Mauri Hakala, jonka toiminimeä käytämme markkinointikanavana.

  Tuotteilla on CE-merkintä. Laitteet täyttävät Neuvoston direktiivin 93/42/ETY, siinä muodossa kuin se on päivitetty direktiivillä 2007/47/EY, mukaiset vaatimukset.

  Tekniset yhteydenotot:
  Raimo Suhonen, prof., ihot. erikoislääkäri
  Kalevankatu 22, 50100 Mikkeli
  GSM 0400 - 252 861 (fax 015 - 361 411)
  S-posti S-posti: raimos(at)iki.fi
  www.ihotauti.net  Disclaimer: valmistaja tai myyjä eivät ole vastuussa tässä esitteessä kuvattujen tuotteiden käytön ostajalle tai kolmannelle osapuolelle mahdollisesti aiheuttamista vaurioista tai muista haitoista. Käyttäjän on tunnettava nestetyppeä käyttävän jäädytysmenetelmän ominaisuudet sekä ihon sairaustilojen diagnostiikka sillä osaamisen tasolla, mikä kuuluu suomalaisen ihotautien erikoislääkärin koulutukseen voidakseen arvioida kussakin tapauksessa sopivimman hoidon ja sen toteutusmallin. Tässä yhteydessä annetut ohjeet eivät yksin ole riittävät, jotta hoitoa voisi turvallisesti antaa. Ne on tarkoitettu vain kertomaan tuottamiemme jäädytysvälineiden ominaisuuksista.


   

  S-posti: raimos(at)iki.fi